Internationaal

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Internationale Show 2011 in Wales

Op 6 en 7 augustus 2011 wordt op de terreinen van de Royal Welsh te Builth Wells de Internationale Show georganiseerd. De WPCV zal deze show d.m.v. een sponsoring ondersteunen.

Uitgenodigd zijn om te jureren:
Section A: Mrs J Perrins (Heaton) & Ms A Aerts (Voermanhof) Belgium
Section B: Mrs G M A Sells (Priestwood) & Mr K Townsend (Draytown) New Zealand
Section C: Mr D Jones (Tremymor) & Mr H H Jaeger, Germany
Section D: Mr D Harris (Pennal) & Mr E. de Sutter (Rode) Belgium
W.P-B.R: Mr B Hyslop (Maxwelltown) & Mr Van de Goor, Netherlands
Open Ridden: Ms H Williams (Seiont) & International Judge TBC
Lead Rein: Mrs G M A Sells (Priestwood) & Mrs D Collinson (Stradana) France
First Ridden: Mrs G M A Sells (Priestwood) & Mrs D Collinson (Stradana) France
Junior Ridden: Mrs G M A Sells (Priestwood) & Mrs D Collinson (Stradana) France
Special Classes: Mr G Evans (Hewid), Mr J Gray (Thorneyside) & Mrs R Th. van Praat (Vennebos) Netherlands
Driven: Mr J Gray (Thorneyside) & Mrs R Thielen van Praat (Vennebos) Netherlands
Working Hunter Pony: Jumping/Style - Mrs L Hillard (Gryngallt)
Working Hunter Pony: Conformation/Ride - Mrs R A Lutey (Trevarth) & Miss A Van Vuurenova, Czech Republic

Voor inschrijfformulier klik hier

De inschrijving sluit op 27 juni 2011; er worden geen late inschrijvingen geaccepteerd.


Kort verslag uit Internationale Meeting 18 juli 2010 in Builth Wells

Tijdens de Internationale Meeting is het volgende besproken/besloten:

  • voor de dochterstamboeken is een vast aanspreekpunt aangesteld t.w. Mrs. Anna Prytherch (e-mail anna.p@wpcs.uk.com of secretary@wpcs.uk.com); zij zal aan de deelnemers communiceren over de voortgang van de onderwerpen die zijn opgepakt door de WP&CS;
  • besloten is om 1x per jaar een Internationale Meeting te organiseren op de dag voorafgaand aan de Royal Welsh. Mocht een tussentijdse gedachtenwisseling nodig zijn, dan wordt geprobeerd dit per e-mail af te doen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan worden de uitnodigingen voor de vergadering minimaal 2 maand van te voren aan de deelnemers verzonden en wordt de vergaderlocatie gekozen dichtbij een vliegveld nabij London;
  • door Frankrijk is aangeboden de Internationale Show in 2013 te organiseren; mocht dit niet lukken dan heeft het NWPCS aangeboden deze show opnieuw te organiseren;
  • bijdragen voor de aanpassing van "Rules and Regulations for the International Meeting" kunnen wij opsturen naar Anna uiterlijk 31-8-2010. De aanpassingen worden vastgesteld in de Counsil van de WP&CS en zijn van kracht vanaf 1-1-2011. Het aangepaste "Rules and Regulations for the International Meeting" wordt daarna toegezonden naar alle deelnemers van de Internationale Meeting;
  • met de Counsil wordt een voorstel gesproken om in de Internationale Meeting alleen stemrecht te geven aan de WP&CS en de dochterstamboeken voor zover het onderwerpen betreffen die betrekking hebben op registraties. De andere deelnemers die niet betrokken zijn bij registraties/paspoorten uitgeven onthouden zich dan van stemming. Dit betreffen veelal organisaties die alleen shows organiseren of andere belangen vertegenwoordigen;
  • voor uitnodiging van juryleden voor 2011 zie hieronder.

Informatie uit de International Committee van 12 februari 2010

Hieronder kort samengevat de belangrijkste beslissingen die zijn genomen op de Internationale Committee van de WP&CS; de dochterstamboeken uit Europa waren daarbij aanwezig:

In de voorgaande vergadering (21 augustus 2009 te Kootwijk) was besloten dat de internationale show in 2011 georganiseerd wou worden door Frankrijk en in 2013 door Engeland.
De voorzitter heeft aangegeven dat Frankrijk momenteel moeite heeft om de voorbereidingen uit te voeren en op zijn voorstel is besloten de volgorde zodanig te wijzigen dat in 2011 de IS wordt georganiseerd door Engeland. In een volgende IC-vergadering wordt besproken wie de organisatie van de IS 2013 zal krijgen.
In 2015 wordt de IS georganiseerd door Denemarken.
.
De Young Judges Competition is in 2010 opengesteld voor deelnemers buiten Engeland.
.
In 2010 kunnen voor de 1e keer de Bronze Medal Rozettes worden gewonnen.


Informatie uit de International Committee van 21 augustus 2009

Hieronder kort samengevat de belangrijkste beslissingen die zijn genomen op de Internationale Committee van de WP&CS; de dochterstamboeken uit Europa waren daarbij aanwezig:

Jurering

Bij de Internationale Show (IS) wordt per sectie gebruik gemaakt van ten minste 1 Panel Judge uit United Kingdom (UK);

Komende Internationale Show

In 2011 georganiseerd door Frankrijk; in 2013 door UK; in 2015 door Denemarken;

Frequentie vergaderen

minimaal 1x per jaar wordt vergaderd; het ene jaar tijdens de IS en het tussenliggende jaar op de Royal Welsh op de zondag voorafgaand aan de show;

Registratie UK

veulens aangemeld voor registratie in UK na 1 juli 2009 moeten worden gechipt. Leden die in UK wonen moeten gebruik maken van een chip die verstrekt wordt door het WP&CS en het inbrengen van de chip moet uitgevoerd worden door de dierenarts.

M.b.t. tot de Nederlandse leden van WP&CS die hun veulens in UK willen laten registreren, kunnen we aangeven dat Defra (d.i. de engelse PVE) heeft geantwoord dat de regels van het land moeten worden gevolgd; dit betekent dat in Nederland de pony’s gechipt moeten worden met een Nederlandse chip en door een Nederlandse chipper of dierenarts. Voor de aanmelding moet het I&R formulier van de WP&CS worden gebruikt.

Communicatie

Een centraal contactpersoon wordt benoemd voor de communicatie met de dochterstamboeken;

Regels op IS

De regels op de Internationale Show conformeren zich aan de regels die gelden op de Royal Welsh Show.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

WPCV leden succesvol op de Internationale Show 2009 in Kootwijk

De Internationale show is een evenement dat 2-jaarlijks wordt gehouden, iedere keer in een ander land.
De laatste internationale show werd georganiseerd door Frankrijk, maar moest op het laatste moment worden afgezegd in verband met een besmettelijke dierziekte die in de nabijheid van de showterreinen was uitgebroken. De deelnemers aan de Internationale Show komen uit alle landen; het evenement is over twee dagen verspreid.
De Internationale show 2009 is georganiseerd door het NWPCS, dat dit jaar haar 50-jarig bestaan viert.
Zij hebben de volgende juryleden daarvoor uitgenodigd:
Sectie A
Mrs Doreen Jones (Synod) en Mrs Sabine Münch uit Zwitserland
Sectie B
Mr David Blair (Waxwing) en Mr. John Mollegaard (Mollegaard Stud) Denemarken
Sectie C & D
Mr Peter Jones (Menai) en Mrs Ilona Pykaläinen (Moondelight Stud) Finland
WPBR
Mrs. Liz Mansfield (Rotherwood) en Mrs Claudia Clausnitzer (Tewdwr) Duitsland
.
Op de fraaie terreinen in Kootwijk werd zaterdag om 8.30 uur gestart in 4 ringen. Veel leden van de WPCV hadden met kwalitatief goede pony’s ingeschreven en deden goed mee om de topplaatsen van de rubrieken. Hieronder enkele 1e geplaatsten en kampioenschappen; de complete uitslag treft u aan op www.Welsh50.nl.

Sectie A

In een sterke rubriek van tweejarige sectie A merries ging de kopplaats naar Ysselvlied’s Simanga van de familie Zoet uit Wezep. Bij de 4 jaar en oudere merries zonder veulen werd zeer terecht als 1e opgesteld de prachtige Shore Brooks Surprise van de familie Nijkerken. Bij de 4 jaar en oudere merries met veulen werd na een pittige strijd Ysselvliedt’s Helena opgesteld van de familie Zoet uit Wezep. Later op de middag werd ze verdiend International Reserve Champion Section A. De familie Wormgoor had een fantastisch moment toen Maestir Odyssey de sterke volwassen hengstenrubriek won en hij werd later International Champion Section A.

Sectie B

De familie Verbaas beleefde gouden momenten toen Stougjeshoeve Especiale de rubriek eenjarige merries terecht won; bij de oudere merrie met veulen ging Stougjeshoeve Emilia er met de hoofdprijs vandoor; vervolgens werd ze International Adult Champion Section B en daarna Internationale Reserve Overall Adult Champion. Deze merrie had vele bewonderaars langs de lijn.

Sectie C

Bij de sectie C moesten de leden van de WPCV de kopplaatsen soms overlaten aan anderen, maar niet onvermeld mag blijven de familie Benjamins/Van Hoek die zeer verdienstelijk de kopplaats bij de tweejarige hengsten pakten met Ryfel Prince Charming. De rubriek oudere merries met veulens ging zeer terecht naar Nebo Rachel van Owen Jones uit Wales. Zij won vervolgens International Adult Champion Section C en International Reserve Supreme Overall Champion.

Sectie D

De meeste show en sensatie was te vinden bij de Cobs. De familie Bakker had een topdag toen hun eigen gefokte Cunera Morwenas Isolde de kopplaats pakte in een sterke rubriek met tweejarige merries. Bij de 3-jarige hengsten liep de geweldig mooie Llanarth Seldom Seen die alle prijzen pakte, zoals Internationale Overall Youngstock Champion en uiteindelijk ook International Supreme Overall Champion. Niet onvermeld mag blijven Llanarth Prince of Wales die de rubriek van de oudere hengsten won en in de ereronde rondje na rondje liep en bleef showen dat het een lust was; beide cobs zijn gefokt door Mr. en Mrs. L.E. Bigley uit Hereford (UK).

WPBR

De pony’s in het register WPBR deden niet mee aan de Overall en Supreme Overall Champion. Dit besluit werd rond de ring niet echt begrepen, omdat binnen de WP&CS reeds enkele jaren geleden is besloten dat aan de Overall Youngstock en Supreme Overall Champion de WPBR mogen meedoen.
Het niet meedoen is zeker een gemis, omdat de mooie Orchard Red Elstar van de familie Sloof uit Rijssen, die reeds vele kampioenschappen had gewonnen, nu werd buitengesloten.
Ze won zeer verdiend de sterke rubriek oudere merries met veulens. Naderhand werd ze International Adult Champion WPBR, International Overall Adult Champion en om het feest compleet te maken werd ze na een verhitte strijd International Supreme Overall Champion.
Het Wilhelmus voor haar gespeeld en dat is om kippenvel van te krijgen, ook al omdat ze donderdag op de CK reserve dagkampioen werd gehuldigd.

International Supreme Overall Champion WPBR Orchard Red Elstar (foto Jody Wignand)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Internationale Show 2009

De internationale show wordt gehouden op 21 en 22 augustus te Kootwijk en wordt georganiseerd door het NWPCS.

.

De juryleden voor de internationale show in Nederland zijn als volgt:

Section A: Doreen Jones (Synod Stud) - UK en Sabine Münch - Switzerland

Section B: David Blair (Waxwing Stud) - UK en John Mollegaard - Denmark

Sections C/D: Peter Jones (Menai Stud) - UK en Ilona Pykäläinen - Finland

Register WPBR: Liz Mansfield (Rotherwood Stud) - UK en Claudia Clausnitzer - Germany

.

De WPCV ondersteunt de internationale show met een beker voor de Overall Champion Section A

and Overall Champion Section C.

.

Klik hier voor het vraagprogramma

Klik hier voor het inschrijfformulier

.

De buitenlandse deelnemers sturen het inschrijfformulier naar het stamboek in het eigen land.

Dit stamboek controleert de inschrijving draagt zorg voor de doorzending + betaling aan het NWPCS.

.

De leden van de WPCV sturen het inschrijfformulier naar de WPCV,

Clemens Verspeek, Veenkamp 54, 3888 LJ Uddel t.a.v. internationale show.

.

De sluitingsdatum voor de inschrijving is 20 juni 2009


Op 1 november 2008 zal een international show meeting worden gehouden op het vliegveld

Thistle Hotel, London Heathrow. Het belangrijkste agendapunt zal zijn het aanwijzen van de juryleden voor de internationale show 2009 die zal worden gehouden in Nederland. Verwacht wordt dat enkele van de juryleden, die de internationale show in Frankrijk zouden jureren (afgelast ivm dierziekten) zullen worden voorgedragen.

Op 2 februari 2008 is een international meeting gehouden in Builth Wells.

Het moederstamboek heeft de wens om te komen tot een gestructureerd overleg met de organisaties die met haar contact houden. Het probleem is dat in deze groep een grote verscheidenheid is. Er zijn organisaties bij die een registratie uitvoeren en EU-enkende paspoorten uitgeven; ook zijn er organistaties die geen registraties uitvoeren, maar een belangengroep vertegenwoordiger zijn.

Besproken is de wens van de eerste groep (zgn "dochterstamboeken") om regelmatig overleg te hebben en invloed te hebben op de besluitvorming, omdat deze organisatie te maken hebben met EU-regelgeving waaraan zij ook moeten voldoen.

Voor de andere organisaties (niet-registratie voerend) zou een vorm van informeren voldoende kunnen zijn. Het moederstamboek heeft aangegeven dat e.e.a. geregeld moet worden voordat zij zal overgaan tot erkenning van een dochterstamboek.

Bij een volgend overleg zal een voorstel gepresenteerd worden over het vervolg.