Formulieren

Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar registratie@wpcv.nl of bellen met dhr. C.C.J.M. Verspeek, Veenkamp 54, 3888 LJ Uddel, tel. nr. 06-34737835.

U lees hier de instructie voor de aanvraag; u leest hier de complete instructie met ook de instructie voor de chipper.

Hieronder treft u een aantal formulieren aan:

  • I&R formulier (Nederlands) of I&R registration form (English) Dit formulier gebruikt u als u een veulen (of een volwassen pony) wilt laten registreren bij de WPCV. U print het I&R-formulier uit en leest verder bij Werkwijze .
  • Verkoopregistratieformulier: Dit formulier gebruikt u als u een pony heeft gekocht. Op dit formulier legt u de koop vast en de koper en verkoper ondertekenen het formulier. Daarna stuurt u het formulier en het paspoort naar de Registratie om de pony op uw naam te laten overschrijven.
    Vanaf oktober 2009 worden een dergelijk formulier toegevoegd aan de paspoorten die door de WPCV worden uitgegeven (tip: maak een kopie van deze pagina's voor uw eigen administratie; handig in het geval het paspoort zoekraakt of wordt gestolen).
  • Aanvraag deklicentie (VC2 -Nederlands) of application form for stallion service certificate (English) Dit formulier gebruikt u als u een deklicentie wilt aanvragen voor uw dekhengst. U print de verklaring uit en laat die invullen door uw dierenarts. Vervolgens stuurt u de ingevulde verklaring op naar de registratie.
    Verder dient het DNA-profiel van de hengst te worden vastgelegd; hiervoor laat u een haarmonster van de hengst onderzoeken bij Van Haeringen (monsterzakjes zijn verkrijgbaar bij de registratie). Voor instructie over het nemen van het haarmonster klik u hier en leest u de laatste alinea's.
  • Indien bij een ander stamboek een vergelijkbaar veterinair onderzoek is uitgevoerd als is aangegeven op de VC2, dan kunt u ervoor kiezen die gegevens te gebruiken. U voegt toe een verklaring van de veterinair van het desbetreffende stamboek dat het onderzoek vergelijkbaar is met het onderzoek aangegeven op de VC2. Teneinde te kunnen beoordelen of deze verklaring kan worden overgenomen, voegt u toe de lijst met beoordelingspunten, bevindingen en conclusies. De registratiecommissie beoordeeld of sprake is van een vergelijkbaar onderzoek;
  • Leaseverklaring t.b.v. (ver)leasen van een hengst, merrie of ruin: Dit formulier kunt u gebruiken om spelregels af te spreken tussen de eigenaar en de huurder. Het verhuren (verleasen) van een dier doet u bij voorkeur aan iemand die u langere tijd kent en vertrouwt. Verstandig is om alle afspraken vast te leggen. De eigenaar stuurt een kopie naar de registratie.